Nemzetközi Egészségtudomány-történeti konferencia

2017-02-13 11:26:27 Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli alapításának 650. évfordulóját. E jubileumi esemény alkalmából a PTE Egészségtudományi Kar, a Magyar Ápolástudományi Társaság társszervezésben Nemzetközi Egészségtudomány-történeti Konferenciát rendez, a jubileumi események sorához csatlakozva, 2017. május 18-19-e között.

A konferencia alapgondolata, célja, hogy az egészségtudomány, ápolástudomány, gyógyszerészet, orvostudomány, neveléstudomány, gyógypedagógia, közigazgatás, stb. tudományterületeken az interdiszciplináris szemlélet mellett hangsúlyozzuk az egészségtudomány multidiszciplináris jellegét is.

Elsődlegesen olyan tudományos munkákat várunk és részesítünk előnybe, mely a pécsi egyetemhez, tágabban értelmezve a magyar egészségtudomány eredményességéhez köthető, neves pécsi személyek, események, vagy intézmények tevékenységét mutatja be. A konferencia egyik fontos sarokpontjaként határozzuk meg a történeti események, személyek munkásságának a nemzetközi térbe való beágyazottságának bemutatását a múltbéli kapcsolatok és a kötődések sokszínűségének árnyalásával.

Várjuk oktatók, kutatók, PhD hallgatók jelentkezését, akik 15 perces tematikus előadásban magyar vagy angol nyelven és/vagy poszter formájában kívánják bemutatni tudományos eredményeiket és fejtenék ki gondolataikat a témában.

A konferencia helyszíne: PTE Egészségtudományi Kar, Pécs, Vörösmarty utca 4.

A konferencia weboldala (regisztráció és absztraktfeltöltés): nek2017.pte.hu

Regisztráció és absztrakt feltöltés határideje: 2017. március 5.

Regisztrációs díj: 10.000Ft/fő, mely tartalmazza az előadásokon való részvételt, a szünetekben a frissítőt, konferenciacsomagot.

 

Ebéd: 2300 Ft/nap

Állófogadás (első este): 6500 Ft/fő

Villányi bortúra: 7100 Ft/fő, mely tartalmazza a buszt, a vacsorát és a borkóstolót.

 

Szeretettel várjuk a közös tudományos megemlékezésre, ünneplésre, a konferencia elnöki bizottsága:

Dr. habil. OLÁH András

Prof. dr. BETLEHEM József Dr. PUSZTAFALVI Henriette

egyetemi docens, elnök

Magyar Ápolástudományi Társaság

egyetemi tanár, dékán

PTE Egészségtudományi Kar

adjunktus, konferencia-titkár PTE Egészségtudományi Kar