Koronavírus hírek

2020. MÁRCIUS 13. Hírek Kari hírek

Tisztelt Hallgató!

 

Értesítem, hogy a Kormány által hirdetett veszélyhelyzet miatt a Pécsi Tudományegyetem minden Karán módosítom a 2019/2020-as tanév ütemezését, és 2020. március 16. és 2020. március 22. között tavaszi szünetet rendelek el.


Tájékoztatom, hogy a 41/2020. (III. 11.) kormányrendelet 4. § b) pontja értelmében a mai naptól visszavonásig a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos!

Felhívom a figyelmét arra, és az Egyetemi közösség egészségének megóvása érdekében kérem, hogy a tavaszi szünet alatt, lehetőség szerint ne utazzon külföldre, és lakóhelyén tartózkodjon!

 

Ezzel összefüggésben a felsőoktatásért felelős államtitkár utasításának értelmében a magyar hallgatók kollégiumi tartózkodási helyéről otthonukba távoznia szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. (Amennyiben erre nincs lehetősége, a rektorhoz címzett méltányossági kérelmet kell benyújtania a kollégiumban maradás engedélyezése érdekében.) A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

 

Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.

 

Amennyiben egyedi kérdése van, kérem, írjon a covid19@pte.hu mailre!

 

További tájékoztatás a PTE.hu weboldalon várható, kérem, kövesse figyelemmel az aktualitásokat!

 

Dr. Miseta Attila s.k.
rektor