Albert Szent-Györgyi Young Investigator Award

2019-01-08 10:58:04 Hírek Kari hírek

Dr. Raposa László Bence, karunk adjunktusa és experimentális kutatási koordinátora nemzetközi elismerésben részesült. A New York Hungarian Scientific Society (New York-i Magyar Tudományos Társaság), minden évben meghirdeti az ,,Albert Szent-Györgyi Young Investigator Award”-ot (Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói díj), melyre 35 évnél nem idősebb, fiatal kutatók pályázhatnak kutatási témájukkal és szakmai előéletükkel, valamint egy munkájukat bemutató videóval, angol nyelven. A három nyertest több száz pályázatból választják ki, erre a rangos díjra. Fontos megemlíteni, hogy nemcsak az Egészségtudományi Kar, hanem a Pécsi Tudományegyetem történetében is ez az első alkalom, hogy a PTE-ről valaki ebben a díjban részesült.

A Pályamunkájának címe ,, Food additives as potential molecular epidemiological and epigenetic risk factors: Changes in mRNA methylation pattern and inflammatory pathways” volt.

A pályázati videó linkje, melyet a Kerekes Fotó készített a következő:  https://drive.google.com/file/d/1Pdz3-4HVdUZH4DKJWUaEghmlUJWOWUoe/view?usp=sharing

A pályázó külön köszönetét fejezi ki mind az Egészségtudományi Doktori Iskolának, mind az Egészségtudományi Kar Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének, hogy szakmai munkáját töretlenül segítették és a mai napig segítik.