Mathias Corvinus Collegium Posztdoktori Program Felhívás

2019. JÚNIUS 4. Hírek Egyetemi hírek

A program célja, hogy az intézményben az évek alatt összegyűjtött tudásmegosztási tapasztalatot és az általános iskolától a fiatal felnőtt korig ívelő oktatási infrastruktúrát a pályakezdő kutatók rendelkezésére bocsátva segítse az új tudományos eredmények minél hatékonyabb társadalomba való beágyazódását. A program célja továbbá, hogy támogassa a pályakezdő kutatókat – az anyagi juttatások mellett – kapcsolati hálójuk építésében, illetve tudománykommunikációs készségeik fejlődésében.


Segítségét szeretném kérni abban, hogy a program kiírása eljusson azokhoz, akik számára releváns lehet. Kérem, lehetőség szerint, legyen kedves kiküldeni intézményük megfelelő kommunikációs csatornáin. A programot azok számára ajánljuk, akik doktori disszertációjukat 2012–2019 között megvédték, és akik úgy érzik, hogy doktori disszertációjának témája a szélesebb körű oktatási és ismeretterjesztő tevékenység szempontjából releváns.

 

A program három fő modulra épül:

  • Doktori dolgozat átdolgozása széles körben terjeszthető könyvformára;
  • Tananyag kidolgozása az MCC oktatási programjai számára;
  • Részvétel az MCC szakmai és ismeretterjesztő tevékenységében.


A programban évente egy pályázó vesz részt, aki havi bruttó 210.000 Ft díjazásban részesül. A programban való részvételnek nem kizáró feltétele, hogy a pályázó más intézménynél is ösztöndíjban részesül. A pályázat elnyerésével járó feladatok teljesítésére 1 év áll rendelkezésre, a pályázó szerződése 2020. augusztus 31-ig él. A feladatok elvégzése során a résztvevő az MCC kijelölt munkatársaival folyamatos együttműködésben dolgozik, legalább kéthetente, egyeztetett időpontban konzultálnak szóban a könyv, illetve a tananyag addig elkészült részeiről, illetőleg a további feladatok előrehaladásáról, részleteiről.


A jelentkezés határideje: 2019. június 30.

A jelentkezésről részletes információk ITT érhetők el.

A programról további információk ITT és ITT olvashatók.