Kooperatív Doktori Program

2021. SZEPTEMBER 17. Hírek Kari hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) útján meghirdette a Kooperatív Doktori Program Nemzetvédelmi Alprogram (a továbbiakban: NVKDP) 2021. évi pályázati felhívását.

Az NVKDP célja, hogy a nemzetstratégiai ágazatra fókuszálva célzottan támogassa a tudományos életutakat és a hazai kutatói utánpótlást, azokat a fiatalokat, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk nemzetvédelmi területen való hasznosításában. Ezen megfogalmazott cél elérése érdekében az NVKDP-ben részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat.

 

Az NVKDP pályázati felhívását, valamint a letölthető pályázati dokumentumokat az érdeklődők az NKFI Hivatal honlapján, az alábbi linken érhetik el: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-nemzetvedelmi-alprogram-nvkdp-2021/palyazati-kiiras

A hallgatók pályázatukat a https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu felületen tudják benyújtani.

 

Az NVKDP-re való jelentkezésre 2021. szeptember 14.- 2021. október 14., 12:00 óráig van lehetőség.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy azon hallgatók, akik nemzetvédelmi témában pályázatot nyújtottak be a Kooperatív Doktori Program 2021. évi kiírására, pályázatukat az NVKDP-re is beadhatják. A pályázás során ugyanakkor nyilatkozniuk kell arról, hogy az NVKDP ösztöndíj elnyerése esetén a KDP-re benyújtott pályázatukat visszavonják.